„Mourinho Stoica” a semnat un contract până în vară cu FC Milsami

Antrenorul român Ştefan Stoica, alintat de presa de peste Prut Ştefan „Mourinho” Stoica, a semnat un contract până în vara lui 2011 cu gruparea din Orhei, FC Milsami. Antrenorul român va putea continua să antreneze FC Milsami dacă aceasta se va clasa pe un loc care să-i permită să joace în cupele europene.

Stoica nu consideră că a făcut un pas înapoi

Antrenorul care a lucrat la Universitatea Craiova şi care l-a asistat pe Oleg Protasov pe banca FC Steaua Bucureşti nu consideră că a făcut un pas înapoi venind să antreneze în Republica Moldova. „Sunt mândru că am ajuns la FC Milsami. Am vorbit cu oamenii de aici şi mi-am dat seama că se vrea performanţă. Vreau să demonstrez conducerii clubului, care mi-a pus la dispoziţie tot ce am cerut, că putem atinge obiectivele propuse. Nu sunt Mesia, dar sunt foarte optimist în parcursul echipei mele. Vin aici cu gândul să câştig fiecare meci”, a menţionat Stoica la conferinţa de presă, în care a fost prezentat în calitate de antrenor principal.

Obiectivul principal – calificarea în cupele europene

Stoica a dezvăluit că a semnat un contract până la finele campionatului, dar cu opţiunea de prelungire. „Sunt conştient că o echipă competitivă nu se face repede. Nu am venit în calitate de meteorit la FC Milsami. Am drept obiectiv calificarea în cupele europene. Dacă nu o să-mi reuşească acest lucru, voi fi primul care o să ridic mâna şi voi pleca”, a precizat antrenorul.

Fane Stoica l-a substituit în funcţia respectivă pe Vladimir Gospenschi care a condus echipa în primele şapte etape. „Domnul Gospenschi a depus o cerere la adresa conducerii prin care a cerut rezilierea contractului. Acesta are probleme de sănătate şi nu poate continua munca începută alături de noi. Pe această cale, ţinem să-i mulţumim pentru ceea ce a făcut la FC Milsami. Rezultatele vorbesc de la sine. Suntem pe locul patru, cu 18 puncte”, a spus vicepreşedintele clubului, Petru Jardan.

Ştefan Stoica a pregătit echipa Farul Constanţa din Liga II, cu care a avut contract până în vara anului 2010. Stoica a mai antrenat FC Universitatea Craiova, Gloria Buzău şi Internaţional Curtea de Argeş. A fost antrenor secund la Steaua Bucureşti în mandatul lui Oleg Protasov şi la Omonia Nicosia, sub comanda lui Ioan Andone. (V.H.)