„Moldtelecom” se mută la VictoriabankCompania de telefonie şi-a anunţat recent clienţii că îşi transferă conturile la banca al cărei preşedinte al Consiliului de Administrare era până nu demult Vlad Plahotniuc.

Schimbarea urmează să se producă de la 1 martie, curent, ziua din care „Moldtelecom” planifica să aplice noi tarife la serviciile de telefonie fixă.
„În contextul celor expuse, solicităm respectuos transferarea achitărilor în baza contractelor centralizate pentru prestarea serviciilor de comunicații electronice, conform rechizitelor sus-menționate”, se menționează în scrisoarea expediată clienţilor de către operatorul național de telefonie fixă.

Până acum, „Moldtelecom”, întreprinderea cu capital sută la sută de stat, îşi făcea toate operaţiunile la Banca de Economii, în care statul de asemenea deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Precizăm că, numai în 2010, compania de telefonie a avut un venit de peste 2,297 miliarde de lei din prestarea serviciilor.

Tot la „Victoriabank” şi-a transferat recent conturile şi S.A. „Tutun CTC”, condusă până nu demult de Pavel Filip, actualmente ministrul Tehnologiei Informaţiei, propus de PD. Anterior, „Tutun CTC” era beneficiar al Fincombank.

Solicitat de presă, Plahotniuc a declarat că „Moldtelecom” are conturi la „Victoriabank” încă din 2007, de aceea, informaţiile despre transferul conturilor bancare este o speculaţie.

Şi directorul companiei de telefonie neagă că „Moldtelecom” ar fi renunţat la serviciile Băncii de Economii în favoarea „Victoriabank”.

“Întreprinderea noastră are deschise conturi şi la „Victoriabank”, şi la Banca de Economii, şi la alte bănci, pentru că este o companie mare”, a declarat Vitalie Iurcu.

Potrivit expertului economic Iurie Gotişan, orice bancă şi-ar dori clienţi de talia „Moldtelecom” care are rulaj mare. „În acest caz, banca va deţine lichidităţi curente cu mult mai importante cu care va putea face tranzacţii pe termen scurt”, a explicat Gotişan.

M.R.

 

The following two tabs change content below.