„FurioSnails” au cântat până au rupt strunele la chitară

Trupa şi-a lansat noul album „Paşapoartele albastre”

Dans, voie bună şi distracţie la maxim pentru câţiva dintre fanii trupei „FurioSnails” care, sâmbătă, 29 octombrie, şi-a lansat primul album în engleză „Bluepassports”. Totul a avut loc într-un club din capitală, unde era puţin loc, dar fanii înnebuniţi de rock adevărat spun că, pentru o asemenea lansare, se merită să stai în picioare şi chiar înghesuit.

Carolina CHIRILESCU

Melcii furioşi i-au epuizat pe fanii lor, ţinându-i piesă după piesă pe ritm de dans. Rupţi de oboseală, unii dintre cei prezenţi la lansare au venit chiar şi cu paşapoartele, dansând cu ele în mână. Băieţii de la „FurioSnails” au fost foarte energici şi bine dispuşi, mai puţin instrumentele lor. În timpul unei piese, solistul trupei a rămas fără o strună la chitară. Dar acest incident nu a stricat petrecerea, deoarece băieţii aveau strune de rezervă.

Albumul „Bluepassports” este prima producţie lansată de trupă după ce şi-a schimbat denumirea în „FurioSnails”. „Acesta este primul album în engleză, dar vom scoate piese şi în alte limbi”, spune solistul trupei Lilian Severin. Şi deoarece îşi doresc să înregistreze albume în limbi străine, băieţii s-au înscris la cursuri de chineză şi daneză. E bine să fii poliglot, dar mai bine ar fi să călătoreşti fără paşapoarte, susţin aceştia.

Clipul va apărea pe 11 noiembrie

Aşteptatul clip la care au participat moldoveni din peste 50 de ţări ale lumii va apărea săptămâna viitoare. Băieţii spun că vor anunţa locaţia şi că de această dată va avea acces toată lumea. Clipul a fost realizat din imaginile trimise de moldovenii aflaţi peste hotare. Totul a început în iulie, când membrii trupei, deghizaţi în forma paşapoartelor albastre, au mărşăluit pe la câteva consulate.

Flashmobul a avut drept scop mobilizarea cetăţenilor, prin implicarea în acţiunea „Paşapoartele albastre”. Toţi doritorii trebuiau să trimită câte un film din ţara în care se aflau dansând cu paşaportul în mână. Astfel, în urma acestei acţiuni, băieţii au primit peste 50 de clipuri din diferite ţări ale lumii. „Sunt filme trimise din peste 50 de ţări, toate sunt incluse în clipul nostru, pe care îl vom lansa pe 11 noiembrie”, menţionează Lilian Severin. După lansarea albumului şi a clipului, trupa „FurioSnails” preconizează mai multe concerte şi turnee în RM şi peste hotare.