„Fascizarea Moldovei?” // Cutia cu piuneze

Portalul israel7.ru a publicat un material cu titlul „Moldova: evreii au poluat Chişinăul?”, preluat de portalul rus regnum.ru. Textul merită citit pentru monstruozităţile care se scriu despre noi în Israel.

„În RM este promovată politica unei fascizări active a societăţii cu modificarea istoriei Holocaustului… suficient de multe exemple cum aşa-zişii „liberali” veniţi la putere în Moldova de azi tratează tragedia evreimii în cel de-al doilea Război Mondial. …astăzi toate mijloacele de informare în masă, pârghiile administrative şi financiare se află în mâinile acelor persoane care promovează politica fascizării Moldovei şi nimicirii ei ulterioare… Poate cineva nu va crede, dar e fapt: în unul din manualele de clasa 11 (nu se spune care manual – n.n.), de exemplu, este scris că polonezii, grecii, evreii şi bulgarii au poluat Chişinăul. În acelaşi manual (iarăşi nu se spune care anume – n.n.) principali duşmani ai poporului român, exploatatori şi vampiri sunt numiţi evreii. Ca în „Mein Kampf”… Rusia este prezentată ca duşman de când lumea, iar Marele Război pentru Apărarea Patriei – de pe poziţiile că Hitler şi Antonescu sunt eliberatori, iar Armata Roşie – ocupant. … fireşte, nu este recunoscut Holocaustul, iar dacă este recunoscut, e, să spunem aşa, cu cuvintele că da, chipurile a fost, dar, fireşte, sunt vinovaţi evreii… toate încercările societăţii de a împiedica renaşterea fascismului nu s-au soldat cu nimic… un grup de tineri i-a chemat pe autorii acestor manuale xenofobe, naziste (nu se precizează care manuale – n.n.) în judecată, însă dosarul a fost trimis la procuratură, care, ulterior, l-a considerat neargumentat…”

Rămâne să mai adăugăm că aceste declaraţii aparţin unui „ istoric moldovean”, fiind preluate de portalul israelian, fără discernământ, de pe un site moldovenesc. Nu ne vom mira dacă mâine-poimâine, în Israel, se va scrie despre noi că mâncăm oameni. După ce portalul rusesc a preluat textul respectiv de pe site-ul moldovenesc, l-a mai preluat a doua oară şi de pe portalul israelian. Repetitio mater studiorum est, nu-i aşa? (N.N.)

The following two tabs change content below.