„E cam scurtă vacanţa”

ÎNCEPE ŞCOALA // 1 septembrie se apropie cu paşi rapizi, pieţele, magazinele sunt pline cu rechizite şcolare, ghiozdane, îmbrăcăminte care mai de care pentru şcolari.

Fie că unii se pregătesc din timp pentru acest eveniment, fie că lasă totul pentru ultimele zile, dar în prima zi de şcoală toţi elevii sunt prezenţi cu toate cele necesare la primul careu, fiind gata să pornească pe un nou tărâm al cunoştinţelor. Şi vedetele autohtone au bătaie de cap în aceste zile, pregătindu-şi odraslele pentru noul an şcolar.

Carolina CHIRILESCU

Georgeta Voinovan: „Cea mai bună investiţie sunt copiii”

Georgeta Voinovan are şase copii, Dana are 20 de ani şi este studentă, Iancu are 18 ani şi este bucătar, Ilie şi Bianca sunt elevi, şi încă doi gemeni, George şi Andrei, au 1 an şi 9 luni. „Se întâmplă aşa că se fac cumpărăturile în ultimele zile, deoarece acum copiii mei sunt la bunici. Până la 1 septembrie, cumpărăm doar garderoba, câte un pix şi câte un caiet pentru notiţe, restul rechizitelor le cumpărăm după, deoarece profesoara ne dă o listă cu toate cele necesare”, spune interpreta. Georgeta se poate mândri cu ai săi copii, deoarece Dana şi Iancu sunt de sine stătători, câştigându-şi banii cu forţele proprii. Interpreta spune că nici ceilalţi doi elevi nu-i dau mari bătăi de cap, deoarece nu sunt pretenţioşi la capitolul vestimentar. „Copiii mei nu fac mofturi, garderoba lor nu este super modernă, principalul e să fie mereu curată. Sigur că pe timpuri era cu totul altceva, ceva tradiţional, acum este totul diferit, dar încerc ca copiii mei să nu iasă tare în evidenţă, să fie la fel ca ceilalţi copii”, menţionează Georgeta. La capitolul cheltuieli pentru întreţinerea a doi şcolari, interpreta ne spune că îi este cam dificil, dar merită, deoarece „cea mai bună investiţie sunt copiii, iar învăţământul este pe primul plan în familia mea”, adaugă Georgeta. Aceasta ne-a mai declarat că are noroc de nişte prieteni de familie, care au un magazin de birotică, unde are şi discount pentru toate rechizitele şcolare pentru cei doi elevi.

Vitalie Dani: „Vrem să mai fie încă vacanţă” 

Ca şi toată lumea, interpretul Vitalie Dani nu vrea să se despartă de vacanţă, însă cei mai dornici ca aceasta să dureze mai mult sunt cei doi fii ai săi – Flavius, care merge în acest an în clasa a 6-a, şi Marius, care într-a 9-a. „Ar fi foarte bine dacă şi la noi ar începe anul de învăţământ mai târziu, deoarece atât eu, cât şi copiii mai vrem să mai avem parte de vacanţă”, spune Vitalie Dani. Interpretul zice că la liceul în care învaţă copiii săi elevii poartă uniforme moderne deşi aceştia şi-ar dori şi altceva. Cu toate că nu este atât de uşor să întreţii doi şcolari, acest lucru merită, deoarece, ca şi majoritatea părinţilor, interpretul susţine că învăţătura este cea mai bună investiţie. La 1 septembrie, interpretul şi soţia sa Silvia îi însoţesc ca şi în prima zi la şcoală pe cei doi fii ai lor. „Eu merg cu cel mare la şcoală, şi soţia cu cel mic, ţin minte şi acum cum i-am dus în clasa întâi, parcă a fost mai ieri, iar astăzi am deja băieţi mari. Aşa spuneau şi părinţii noştri, parcă mai ieri eraţi copii, iar acum aveţi şi voi copiii voştri”, menţionează Vitalie Dani.

Janet Erhan: „Mai trebuie să-i cumpăr ghiozdan şi costum”

Janet Erhan este mamă a doi copii, are o fiică pe nume Daniela, care este studentă, şi un băiat pe nume Alex, care în acest an merge în clasa doua. Interpreta ne spune că se pregăteşte din timp pentru anul şcolar, numai că de acest lucru nu se bucură şi fiul său, care nu prea vrea la şcoală. „Alex mai vrea ca vacanţa să dureze, când i-am spus că în curând va merge din nou la şcoală a început a plânge”, spune Janet. La capitolul vestimentaţie, interpreta ne spune că îi cumpără fiului său tot ce-i place, dar asta nu înseamnă că îi satisface toate poftele. „Mai trebuie să-i iau ghiozdan şi costum, deoarece rechizitele şcolare le cumpără un părinte din clasă, se face o listă şi se procură toate cele necesare. Alex este un copil educat şi ştie ce vrea, noi muncim foarte mult ca să aibă de toate, dar nu exagerăm cu alintatul, trebuie în toate să fie o balanţă, iar el înţelege aceste lucruri”, menţionează interpreta. În afară de şcoală, Alex face şi sport – înot, gimnastică şi practică taek wondoo-karate. „Tatăl său este sportiv şi îşi doreşte ca Alex să-i calce pe urme, de aceea pe viitor el va alege unul din aceste sporturi”, adaugă Janet Erhan.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)