„Dacii” şi-au revenit din pumni

FOTBAL //„Lupii galbeni” i-au pus la respect pe „rapidiştii” din Viena

FC Dacia a pierdut două amicale în cantonamentul din Antalya. Acest fapt l-a determinat pe Igor Dobrovolski să-şi bage elevii în şedinţă înaintea meciului cu Rapid Viena. Aceasta are în palmares 32 de titluri de campioană a Austriei şi 14 cupe.

Orbu&Co au înţeles perfect mesajul fostului selecţioner şi au reuşit să se impună cu 3-1 în faţa celor de la Rapid, echipă care se clasează pe locul cinci în Bundesliga Austriei.

Duşurile reci cu Zhemchuzhina-Sochi şi Ried nu i-au picat deloc bine lui Dobrovolski care vrea victorie în orice meci. „Dacii” au început timorat şi meciul cu Rapid Viena şi din minutul trei erau deja conduşi pe tabela de marcaj. Elevii lui Dobrovolski puteau restabili egalitatea încă din prima repriză, doar că şutul lui Aleksandr Neceaev, aflat în probe, a fost blocat de fundaşii austrieci.

În repriza secundă, „dacii” au intrat motivaţi pe teren şi, în minutul 48, Vladimir Dragovozov a obţinut un penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată fără emoţii de golgheterul Diviziei Naţionale, Ghenadie Orbu.

„Lupii galbeni” au zburdat pe teren

După ce au egalat, au zburdat pe teren şi au marcat un gol de generic, după o fază lucrată de Orbu, Molla şi Sakey. Orbu i-a oferit o pasă genială lui Oleg Molla care a trimis mingea mai departe, la bara îndepărtată, unde aştepta Eric Sakey care a îndeplinit o simplă formalitate.

Conduşi după 55 de minute, „rapidiştii” au început să pună presiune la poarta „dacilor”, însă fundaşii Denis Iliescu şi David Gamezardaşvili au fost magistrali.

Atacantul Oleg Molla a profitat de o gafă a defensivei adversarilor şi a marcat al treilea gol pentru echipa sa, 3:1. Sakey putea majora avanţajul, dar a ratat singur cu portarul.

Încă două amicale pentru „daci”

Patronul FC Dacia, Adlan Şişchanov, a mai perfectat două amicale pe care echipa sa le va juca în cantonamentul din Turcia. Dobrovolski nu s-a decis pe cine dintre jucătorii aflaţi în probe îi va păstra în lot, va lua o decizie după două amicale suplimentare. Astfel, FC Dacia va întâlni echipa a doua a fostei campioane a Germaniei, VfL Wolfsburg, şi o echipă din Croaţia.

Spionaţi de „Sheriffi”

Directorul tehnic al FC Sheriff, Leonid Kuciuk, a venit să-i urmărească pe „daci”. Kuciuk, împreună cu apropiaţii săi, au urmărit FC Dacia şi şi-au făcut unele notiţe. Cei de la FC Sheriff au plecat şi ei în Antalya unde vor disputa câteva amicale. Aceştia au programat un amical de lux cu Steaua Bucureşti, formaţie pe care au întâlnit-o în grupele Europa League.

„Zimbrii” au jucat la egalitate cu Astra Ploieşti

FC Zimbru a remizat cu Astra Ploieşti în cadrul cantonamentului din Antalya. Meciul s-a încheiat 2-2. Primul gol a fost înscris după o lovitură liberă, executată de Alexandru Dedov, aflat în probe la galben-verzi. Al doilea gol, pentru „zimbri”, a fost marcat de nigerianul de Henry Agochi care, de asemenea, vrea să semneze cu FC Zimbru.

FC Milsami a pierdut de la FC Gomel

Echipa lui Ştefan Stoica a pierdut al şaselea meci amical din cantonamentul din Turcia. Echipa lui Ilan Şor a pierdut cu 3-1 în faţa belaruşilor, FC Gomel, echipă care a promovat în sezonul trecut în prima ligă din Belarus. Unicul gol al celor de la FC Milsami a fost marcat de Gheorghe Boghiu.

Vitalie Hadei