„Dacii” se pregătesc de Liga Campionilor // DIVIZIA NAŢIONALĂ


 FC Sheriff a realizat după meciul cu FC Zimbru că titlul de campioană este compromis

După ultima etapă de campionat, s-a schimbat liderul Diviziei Naţionale. FC Sheriff a pierdut cu 1-0 în faţa celor de la FC Zimbru, iar campioana FC Dacia s-a impus fără probleme în meciul cu ultima clasată în campionat, FC Costuleni, scor 3-0.

Vitalie Hadei
Milos Krkotic, eroul „dacilor” în meciul cu FC Costuleni, a marcat două goluri şi este convins că echipa sa, dacă va rămâne la fel de concentrată în ultimele opt etape, va păstra titlul de campioană.

Derbiul etapei dintre FC Zimbru şi FC Sheriff s-a jucat pe stadionul de rezervă al echipei din Chişinău, în acelaşi loc în care, cu două ore mai târziu, FC Dacia s-a impus cu 3-0 în faţa FC Costuleni. Meciul etapei nu a fost spectaculos, cu puţine faze de poartă, însă FC Zimbru a reuşit să se impună cu 1-0 după ce a marcat internaţionalul moldovean Radu Catan (min. 75). Fotbaliştii FC Dacia au asistat la meci şi s-au bucurat enorm când Catan a trimis mingea în poartă după o greşeală colectivă a tiraspolenilor.

Raşkevici: „Titlul se mai joacă”

Antrenorul FC Sheriff, Vitali Raşkevici, a înţeles după meciul cu eterna rivală că titlul de campioană este compromis. Cu toate acestea, încearcă să-i ţină în priză pe elevii săi pentru cele opt etape rămase de disputat. „Cele două echipe au fost preocupate mai mult de apărare, dar, din păcate, noi am fost cei care au greşit. Vom analiza greşelile comise şi vom încerca să le reparăm şi să ne atingem obiectivele”, a spus Raşkevici.

Tehnicianul spune că echipa sa va face tot posibilul ca în următoarele etape să o devanseze pe FC Dacia în clasament. „Campionatul se joacă încă, iar noi vom încerca să-i facem pe „daci” să termine pe locul doi”, a conchis acesta.

„Viespile” au început să tremure

 

Antrenorul FC Dacia, Igor Dobrovolski, a anticipat acum o săptămână că FC Sheriff va pierde titlul de campioană pentru că îi este frică. Acest lucru s-a văzut în meciul cu FC Zimbru, dar se deduce şi din declaraţiile fundaşului lui FC Sheriff, Henrique Luvannor: „Nu ne-a ieşit nimic în meciul acesta. Sunt şocat de rezultat. Am avut şanse să ne impunem pentru că suntem o echipă foarte bună, dar nu-mi vine a crede ce s-a întâmplat cu noi. Nu trebuie aşa să se încheie meciul. Acum vom juca cu FC Zimbru în Cupa Moldovei, sper că ne vom impune”, a spus brazilianul.

 

„Am învins cu ajutorul lui Dumnezeu”

 

Eroul celor de la FC Zimbru, Radu Catan, care i-a făcut campioni pe cei de la FC Dacia, a declarat la finalul meciului că echipa sa a meritat victoria. „Am muncit foarte mult şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am câştigat”, a menţionat emotivul jucător.

 

Noul lider vrea cel de-al doilea titlu consecutiv

 

Igor Dobrovolski a urmărit meciul dintre FC Zimbru şi FC Sheriff, îi era frică de faptul că jucătorii săi ar fi putut claca din cauza rezultatului. Totuşi acesta le-a explicat în vestiar că partida cu FC Costuleni e foarte importantă. „Sunt mulţumit de rezultat. Am marcat repede un gol, dar după asta jucătorii s-au relaxat. Totuşi, după ce, la începutul reprizei secunde, am dublat avantajul, era clar că cele trei puncte sunt ale noastre”, a spus campionul olimpic.

Mijlocașul muntenegrean, Milos Krkotic, care a marcat două goluri cu FC Costuleni, a declarat că echipa sa nu trebuie să cedeze prima poziţie până la finalul campionatului. „Am jucat perfect. Am fost supuși presiunii, deoarece ştiam rezultatul dintre FC Zimbru și FC Sheriff. Sheriff nu m-a impresionat, însă „zimbrii” a arătat un fotbal de calitate. Datorită victoriei „galben-verzilor”, am trecut pe primul loc”, a spus muntenegreanul.

Krkotic este convins că FC Dacia va face tot posibilul pentru a deveni campioană. „Mai avem opt etape până la sfârșit și, fără nicio îndoială, partidele vor fi foarte dificile. Adversarii noștri vor fi şi mai motivaţi. Dacă vom juca ca în ultimele 4-5 etape,  fără niciun dubiu, vom fi campioni”, a adăugat mijlocaşul.

În celelalte meciuri ale etapei, FC Milsami a trecut cu 3-0 de Sf. Gheorghe, FC Olimpia – cu 3-0 de Rapidul lui Ionel Ganea, Iskra a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu studenţii de la Academia UTM, iar FC Nistru a întors rezultatul de 2-0 cu FC Tiraspol ca, în cele din urmă, să se impună cu 3-2.

Astăzi se joacă sferturile Cupei Moldovei

FC Dacia şi FC Sheriff pot realiza dubla în acest sezon, campionatul şi Cupa Moldovei. Pentru aceasta, FC Dacia trebuie să treacă de FC Tiraspol, iar FC Sheriff – de FC Zimbru.

 

 

FC DACIA 10.04.2012 FC TIRASPOL
mun. Chişinău, CSCT Buiucani
.

13-00

 

CSCA- RAPID 10.04.2012 FC NISTRU
Ghidighici
.

15-00

 

FC MILSAMI 10.04.2012 FC OLIMPIA
or. Orhei, Comp. Sportiv
.

15-00

 

FC ZIMBRU 10.04.2012 FC SHERIFF
mun. Chişinău, Baza Zimbru
.

16-00