„Dacii” nu mai ţin pasul cu liderii

DIVIZIA NAŢIONALĂ // „Frăţia” din FC Zimbru şi FC Dacia i-a enervat pe fanii „dacilor”, care susţin că la mijloc ar fi fost o înţelegere

Fosta „lanternă roşie” din campionatul trecut, Sf. Gheorghe Suruceni, a ţinut în şah liderul Diviziei Naţionale, FC Sheriff, scor 2-2, iar campioana FC Dacia a pierdut în faţa „fraţilor” de la FC Zimbru cu 1-3 şi a coborât până pe locul cinci în Divizia Naţională.

Cel mai interesant şi mai antrenant meci al etapei a IV-a s-a jucat la Suruceni, unde echipa din localitate a primit vizita FC Sheriff. „Injectată” cu jucători de la FC Dacia, micuţa echipă de la periferia Chişinăului a respectat tradiţia din sezonul trecut, atunci când le-au luat puncte preţioase tiraspolenilor. Expulzat de de Igor Dobrovolski de la FC Dacia, Erik Sackei a reuşit să deschidă scorul în minutul 5 al partidei. Oaspeţii au alergat foarte mult după egalare, însă aceasta a venit abia în minutul 87, atunci când Pesic a marcat. Se părea că meciul se va încheia cu acest scor, dar „sfântul” Ursu nu a fost de acord şi a marcat pentru 2-1 în minutul 91. În acel moment, FC Sheriff avea nouă puncte şi putea fi întrecută de FC Dacia sau egalată la puncte de FC Zimbru.

Balima, a adus un punct nesperat

Tot în minutele de prelungire (93), Balima a reuşit să marcheze golul egalizator şi îşi menţine echipa pe primul loc în clasament, cu zece puncte acumulate în patru etape. „Am făcut multe greşeli în apărare, iar acest lucru ne-a costat. Oricum, îi mulţumesc lui Balima că a reuşit să ne aducă un punct la ultima fază a meciului”, a răsuflat uşurat după meci antrenorul „sheriffilor”, Vitali Raşkevic.

Un egal amar pentru Sf. Gheorghe

În sezonul trecut, era mare sărbătoare la Suruceni când echipa obţinea un punct cu FC Sheriff, dar acum lucrurile s-au schimbat. „Dacă înaintea meciului mi-ar fi propus cineva să jucăm la egalitate cu FC Sheriff, aş fi fost foarte mulţumit. Totuşi, după meciul de duminică, atunci când am marcat pentru 2-1 în minutul 91 şi am primit gol în minutul 93, nu pot să spun că sunt mulţumit. Am primit două goluri din faze fixe şi asta mă nemulţumeşte. Un egal cu gust amar”, a comentat antrenorul „sfinţilor”, Veaceslav Bugneac.

Umbră de campioni

Derbiul etapei s-a jucat la Chişinău, unde FC Zimbru a întâlnit FC Dacia. Fără Ghenadie Orbu în primul 11, „dacii” s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj încă din minutul 14, atunci când Shuster a marcat primul său gol pentru FC Zimbru. Ulterior, ambele echipe şi-au creat ocazii de a marca, dar portarii Calancea şi Gaiduchevici au fost la înălţime. În repriza secundă, gazdele şi-au majorat avantajul în minutul 49, atunci când veteranul Oleg Şişchin, plecat de la FC Dacia pe uşa din dos la insistenţa lui Dobrovolski, a marcat pentru 2-0 din penalti.

Au părăsit arena şi spun că a fost blat

Ghinionul pentru „daci” a continuat şi în repriza secundă, atunci când Calancea a scos miraculos mai multe mingi pe care scria gol, inclusiv a parat un penalti executat surprinzător de slab de mijlocaşul Andrei Cojocari (min. 66). Enervaţi de aceste ratări, suporterii „dacilor” au început să părăsească arena şi nu au ezitat să acuze un blat între cele două echipe. Doar după ce pe tabelă era 2-0, Dobrovolski a decis să-l trimită pe teren pe golgheterul Orbu, care în minutul 80 a reuşit să marcheze. Degeaba s-a grăbit Orbu să ducă mingea la mijlocul terenului, pentru că golul egalizator nu a mai venit. Mai mult, Radu Catan a majorat scorul la 3-1, după ce s-a distrat cu apărarea „dacilor”.

În celelalte meciuri ale etapei, s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Costuleni – FC Nistru 0:0; CSCA Rapid – Academia UTM 3:2; Iskra – FC Olimpia 1:1 şi FC Tiraspol – Milsami Ursidos 0:0.

Vitalie HADEI