„Dacii”, campioni de toamnă

DIVIZIA NAŢIONALĂ // FC Dacia va ierna pe primul loc

Trupa lui Igor Dobrovolski a zdrobit formaţia Sf. Gheorghe Suruceni cu scorul de 7-0 şi va ierna pe primul loc în Divizia Naţională. Eroul meciului cu Sf. Gheorghe a fost atacantul Ghenadie Orbu care a reuşit să marcheze trei goluri, consolidându-şi astfel prima poziţie în clasamentul golgheterilor cu 15 reuşite.

„Lupii galbeni” nu şi-au lins mult rănile după înfrângerea cu FC Sheriff şi, în ultimele patru meciuri, au reuşit să înscrie nu mai puţin de 21 de goluri. Ultima victimă a lor a fost formaţia Sf. Gheorghe, jucătorii căreia s-au dovedit a fi prea mici pentru FC Dacia. Elevii lui Dobrovolski au deschis spectacolul în minutul 29 prin Popovici pentru ca peste un minut Victor Bulat să majoreze scorul pentru 2-0. După prima repriză, Ghenadie Orbu, supranumit de fani „Ghenagol”, a reuşit să marcheze de trei ori. Pentru „daci” au mai marcat stranierii Levan Korgalidze şi Erik Sackey.

Orbu vrea o victorie cu FC Zimbru

După această victorie, FC Dacia a acumulat 45 de puncte şi, chiar dacă va suferi un eşec în ultima etapă din acest an, va ierna pe primul loc în Divizia Naţională. Totuşi acest deznodământ nu le convine băieţilor lui Dobrovolski care vor victoria cu FC Zimbru şi să păstreze distanţa de patru puncte faţă de actualii campioni, FC Sheriff. „A fost un meci perfect pentru noi, vrem să continuăm seria victoriilor. Mai avem de jucat un meci foarte greu cu FC Zimbru, o victorie ar constitui un cadou foarte frumos pentru sărbătorile care vin”, a declarat golgheterul campionatului Ghenadie Orbu.

„Zimbrii” şi-au revenit

„Dacii” au motive serioase să-şi facă griji pentru meciul din deplasare cu FC Zimbru, mai ales că ultimii au surclasat cu 5-1 echipa Nistru Otaci. „Zimbrii” au reuşit să marcheze şase goluri, plus un autogol. Acest rezultat a calmat spiritele la echipa patronată de Nicolae Ciornîi care ocupă în prezent locul şase în clasament, dar „zimbrii” vor să termine anul cu o victorie în faţa liderului, FC Dacia.

În alte meciuri ale etapei FC Academia a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu FC Dinamo, FC Olimpia – FC Milsami 0-0, FC Costuleni – FC Rapid 1-2 şi FC Tiraspol – Iskra 0-0.

Goian s-a despărţit de Iskra

Antrenorul de la Iskra, Vlad Goian, a decis să pună punct colaborării cu echipa din Râbniţa. Acesta a antrenat trei ani Iskra şi a înregistrat cele mai mari performanţe ale clubului. Sub comanda lui Goian, echipa a jucat şi în cupele europene. Se pare că Goian va ajunge la FC Tiraspol. Cea de-a doua echipă din Tiraspol parcurge o perioadă nu prea bună. Conducerea clubului vrea un antrenor care să o ducă pe primele locuri în Divizia Naţională.

Vitalie Hadei