„Dacii” au fost amenințați cu pistoale în centrul capitalei!!!

Jucătorii de la FC Dacia au fost ameninţaţi, în noaptea din 17 spre 18 octombrie, de doi indivizi înarmaţi chiar în faţa unui restaurant din centrul capitalei. Poliţia a confirmat acest caz, dar deocamdată organele de drept nu au stabilit cine-s persoanele care au efectuat împuşcături.

Potrivit sandugrecu.blogspot.com, după victoria cu 3-1 în faţa celor de la FC Olimpia, jucătorii de la FC Dacia, împreună cu soţiile lor, au mers să sărbătorească într-un local din centrul capitalei. Învingătorii au serbat până la 4 dimineața, distrându-se la karaoke. În momentul în care au părăsit localul, trei indivizi, care au stat toată seara la masa de vizavi, s-au apropiat de jucători şi, ameninţându-i cu pistoalele, le-au cerut să danseze.

„Doi dintre ei erau în stare avansată de ebrietate. Au scos pistoalele şi au început să împuște în toate direcțiile. Majoritatea jucătorilor au fugit înapoi în local, iar câțiva au rămas pe loc. Atunci unul dintre indivizi s-a apropiat de ei şi le-a cerut să danseze, în caz contrar, amenințându-i că îi va împușca”, povesteşte un martor, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Lui Gamezardaşvili i s-a pus pistolul la cap

Aceeaşi sursă spune că tipul, care avea în jur la 35-40 de ani, i-a pus pistolul la tâmplă georgianului Gamezardașvili, cel care marcase două goluri în poarta Olimpiei.

„Am trăit un coșmar. Am jucat în cinci țări până acum, dar nu mi s-a mai întâmplat să văd așa ceva. Nu mai vreau să rămân în Republica Moldova”, poveşteşte unul dintre jucătorii de la FC Dacia.

După ce și-au epuizat cartușele, indivizii au urcat în două automobile, un BMW și un Lexus, și au plecat într-o direcţie necunoscută. Jucătorii au apelat poliţia, dar aceasta a apărut cu greu. „Am vrut să scriem plângere, dar polițiștii ne-au spus să mai așteptăm, să nu ne grăbim, poate rezolvăm pe cale amiabilă. A fost nevoie să-i amenințăm că vom chema presa dacă nu vor accepta cererile noastre”, spune unul dintre fotbaliști.

Poliţia nu a stabilit identitatea agresorilor

Solicitat de JURNAL, ofiţerul de presă al Comisariatul General de Poliţie, Adrian Jovmir, a confirmat acest caz, dar a respins acuzaţiile precum că poliţiştii sosiţi la faţa locului nu voiau să accepte plângerile. „Plângerile fotbaliştilor sunt la Comisariatul General de Poliţie. Pot să vă spun că între fotbalişti şi tipii despre care vorbesc ei a izbucnit un conflict. Unul dintre aceşti bărbaţi a scos o armă şi a efectuat focuri în aer, după care au dispărut de la faţa locului”, a menţionat Jovmir.

Sursa citată a confirmat că fotbaliştii au notat numărul maşinii, cu care a plecat cel care a tras împuşcături. „Poliţia cunoaşte numărul maşinii, dar nu a stabilit identitatea bărbatului. Automobilul respectiv este scris pe numele altcuiva, iar din acest motiv cercetările durează”, a conchis Jovmir. (V.H.)