„Daci” de Liga Campionilor

CAMPIOANĂ // „Lupii galbeni” speră că se vor califica în grupele Ligii Campionilor

FC Dacia a terminat campionatul în stil de mare campioană, impunându-se, pe o ploaie torenţială, cu 2-0 în faţa FC Găgăuzia. Pentru „daci” au marcat Ghenadie Orbu din penalty (minutul 50) şi Mihailiov (minutul 65). Cu 27 de victorii, 11 rezultate de egalitate şi o înfrângere în cele 39 de etape disputate, „lupii galbeni” şi-au adjudecat medaliile de aur şi vor reprezenta Republica Moldova în preliminariile Ligii Campionilor.

Golgheterul „dacilor” (22 de reuşite), Ghenadie Orbu, a declarat după festivitatea de premiere că s-a muncit foarte mult pentru obţinerea primului titlu din istoria clubului. Acum însă echipa sa trebuie să fie concentrată pentru preliminariile Ligii Campionilor şi să fie gata să-şi apere titlul în sezonul viitor. „Am marcat peste 20 de goluri în acest sezon şi am devenit golgheterul echipei, dar nu e doar meritul meu. Au fost unele goluri frumoase, dar mai ales utile echipei. Acum, ne aşteaptă meciuri grele în preliminariile Ligii Campionilor. Acolo trebuie să marchez şi să-mi ajut echipa”, a spus cel mai vechi „dac”.

Orbu: „Putem forţa calificarea în grupele Ligii”

Orbu, la fel ca şi coechipierii săi, este conştient că Liga Campionilor este o competiţie care adună echipe foarte puternice. „E adevărat că Divizia Naţională şi Liga Campionilor sunt competiţii total diferite. E important ca noi să rămânem optimişti şi concentraţi pentru preliminarii. Nu trebuie să dezarmăm când auzim de potenţialii adversari. Avem o echipă puternică şi chiar putem forţa calificarea în grupele Ligii Campionilor. Ar fi un vis devenit realitate, mai ales că nicio echipă din Republica Moldova nu a jucat în grupele Ligii”, a precizat atacantul „dacilor”.

Imediat după ce au primit trofeul şi medaliile de aur, „lupii galbeni” s-au stropit cu şampanie şi au salutat fanii prezenţi în tribunele arenei „Zimbru”. Petrecerea a continuat într-un club de noapte din capitală până-n zori.

FC Dacia poate obţine 15 milioane de euro

Conducerea FC Dacia a promis că va face unele achiziţii în vederea întăririi echipei pentru preliminariile Ligii Campionilor. Potul de 15 milioane de euro, acordat echipelor calificate în grupele celei mai puternice competiţii intercluburi din Europa, le face din ochi patronilor echipei. Dacă ar prinde grupele şi ar intra în posesia celor 15 milioane de euro acordaţi de UEFA, FC Dacia şi-ar asigura bugetul pentru 7-8 ani înainte şi ar putea chiar construi un stadion.

FC Zimbru, în afara cupelor europene

În ultima etapă de campionat s-a stabilit şi medaliata cu bronz a Diviziei Naţionale, echipă care va reprezenta ţara în Liga Europei, alături de ex-campioana FC Sheriff. FC Milsami a rezistat presiunii şi a reuşit să câştige cu 3-0 în faţa FC Costuleni. Orheienii au reuşit să prindă podiumul din primul sezon şi să dea golgheterul Diviziei Naţionale. Astfel, atacantul Gheorghe Boghiu, care a marcat şi un gol în ultima etapă, a devenit golgheterul campionatului cu 26 de reuşite. Totuşi, deocamdată, nu se ştie dacă FC Milsami va juca în Europa League, deoarece încă nu a trecut licenţierea. Conducerea clubului le-a promis fanilor că în termenul stabilit de FMF va rezolva problemele apărute, iar echipa va juca în cupele europene.

La rândul lor, cei de la FC Zimbru, care s-au clasat pe locul patru, în spatele celor de la FC Milsami, aşteaptă cu sufletul la gură decizia FMF şi mai speră că vor prinde un loc în preliminariile Ligii Europa.

Vitalie Hadei