„Cu San Marino să fim ca Olanda”

PRELIMINARII // Tricolorii joacă astăzi ultimul meci din preliminariile EURO – 2012 şi vor o victorie categorică în faţa amatorilor din San Marino

Tricolorii au pierdut al cincilea meci consecutiv în preliminariile pentru EURO –  2012, dar se pot mândri cu faptul că nu au încasat patru goluri ca suedezii sau nouă ca ungurii în cele două manşe, ci unul singur, la fel ca şi în meciul tur de la Chişinău, în faţa vicecampionilor mondiali. Mai mult, dacă am fi avut mai mult noroc şi Victor Golovatenco devia doar centrarea din minutul 85, atunci obţineam un egal istoric la Rotterdam, care ar fi spălat toate păcatele naţionalei din aceste preliminarii.  

Spre deosebire de ultimele meciuri pierdute, naţionala noastră a jucat foarte exemplar cu Olanda, iar batavii au marcat un singur gol în faţa a 55 de mii de suporteri. La fel ca şi în meciul de la Chişinău, singurul gol a fost marcat în minutul 40 de atacantul Klaas Jan Huntelaar, care a fost scăpat din marcaj de Armaş şi Racu. Până la primirea golului, dar şi după, olandezii şi-au creat o sumedenie de ocazii, inclusiv două bare, dar portarul Stanislav Namaşco a făcut minuni în poartă. Rezervă la echipa sa de club Spartak Nalcik, acesta şi-a amintit de forma care i-a adus transferul la Kuban Krasnodar şi a scos mai multe mingi pe care scria gol. Modest din fire, Namaşco nu s-a bucurat prea mult de rezultat, deoarece echipa noastră a pierdut. „Eu mi-am făcut treaba cât de bine am putut, dar oricum am scăpat un gol, iar echipa a pierdut. Ne vom revanşa cu San Marino, unde suntem obligaţi să câştigăm”, a spus eroul meciului de la Rotterdam, care a fost remarcat şi de comentatorii postului de televiziune care a transmis în direct partida.

„Ne-am închis bine, dar se putea mai mult”

Selecţionerul Gabi Balint a rămas mulţumit de felul în care s-au dăruit pe teren jucătorii săi, dar este de părere că se putea face un pic mai mult în faza ofensivă. „Am avut şi eu emoţii, mai ales că gazdele au avut stadionul plin care a pus presiune pe noi. Ne-am închis bine, dar se putea face mai mult în faza ofensivă. Aşteptam mai mult curaj de la ai mei, dar e greu să joci fără teamă în faţa Olandei şi îi înţeleg pe jucători”, a spus Balint.

Jucătorii noştri au şutat o singură dată pe poartă şi o dată pe lângă, dar puteau termina la egalitate meciul cu vicecampioana mondială. „Cu un pic de noroc puteam marca şi noi prin Golovatenco pe final şi era ceva senzaţional, chiar dacă era vorba de un rezultat nemeritat. Dar să nu uităm că suedezii au scăpat patru goluri, iar ungurii nouă în cele două manşe cu Olanda. Până la urmă, jucătorii mei au dat tot ce se putea în meciul cu Olanda”, a mai adăugat selecţionerul.

Vor să le dea o căruţă de goluri

Tricolorii deja s-au refăcut după partida cu Olanda, iar toate gândurile lor sunt la meciul de astăzi cu San Marino. Gabi Balint a menţionat că marţi trebuie ca noi să fim Olanda, iar San Marino – Moldova. „Cu San Marino vom juca ofensiv şi sper să marcăm cât mai multe goluri. Deja lumea se aşteaptă ca noi să fim Olanda cu ei. Ar fi un dezastru să nu câştigăm cu San Marino. Eu am încredere în băieţi şi cred că ne vom atinge obiectivul”, a conchis tehnicianul, care îşi termină contractul cu FMF după acest meci.

Meciul dintre Moldova şi San Marino va avea loc astăzi, începând cu ora 21.00. biletele la meci costă între 40 şi 150 de lei.

Vitalie HADEI