Открытая Россия a publicat imaginile video despre arestarea Nadejdei Savcenko

„Site-ul proiectului «Открытая Россия» a publicat marţi, 29 septembrie, imaginile video despre arestarea fostului pilot ucrainean Nadejda Savcenko, scrie tvrain.ru.

Potrivit celor care au publicat imaginile, înregistrarea a fost făcută de un separatist prorus din Lugansk, Egor Ruski, originar din Ufa. Filmul începe cu secvenţe în care autorul se filmează pe el însuşi din faţă, după care camera se îndreaptă spre pădure, înregistrând acţiuni militare: Еgor Ruski trage din automat în nişte arbuşti.

Ulterior apare în imagini o femeie în mască cu inscripţia «Самооборона Майдана». O voce spune că este un ţintaş/ “sniper”, însă tânăra recunoaşte că are doar automat.

Judecătoria municipală Doneţk a început în aceste zile examinarea dosarului penal (în 39 de volume) al pilotului ucrainean Nadejda Savcenko, învinuită de omorul a doi jurnalişti ruşi. Argumentul imbatabil al apărării lui Savcenko e că aceasta a fost răpită de către separatiştii proruşi din Lugansk şi transportată în Federaţia Rusă înainte de a începe atacul de artilerie în urma căruia au murit teleaştii ruşi. Din iunie 2014, Nadejda Savcenko se află în izolatoare de urmărire penală din Federaţia Rusă, pledând nevinovată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)